Boeken

La fabrique de l’enfant transgenre - Caroline Eliacheff et Céline Masson

Caroline EliaCheff et Céline Masson

La fabrique de l’enfant-transgenre

In de Verenigde Staten, maar ook in Europa, nemen de verzoeken om geslachtsverandering bij kinderen en vooral adolescenten al enkele jaren toe. Psychoanalytici Caroline Eliacheff en Céline Masson waarschuwen voor de excessen van ’transgenderisme’ onder minderjarigen.

Het gewicht van de LGBTQI-cultuur en de invloed van sociale netwerken hebben nieuwe zichtbaarheid gegeven aan “genderdysforie”, of het gevoel geboren te zijn in het “verkeerde lichaam”. Progressieve emancipatie of fenomeen van ideologische overtuiging?

Afgezien van het feit dat hormonale en chirurgische behandelingen van een gezond kind een patiënt voor het leven zouden maken, dreigt de te snelle affirmatieve reactie op dit verlangen naar geslachtsverandering ook de psychische constructie te ondermijnen. Talrijke stemmen (te vaak gedempt) geven toe spijt te hebben van de transitie, en dit terwijl verschillende landen terugkeren naar het vroege voorschrijven van puberteitblokkers en cross-seks hormonen.

In naam van de kinderbescherming hekelen Caroline Eliacheff en Céline Masson een zogenaamd “recht op zelfbeschikking” dat het lijden van adolescenten verbergt en uitbuit.

Publicatiedatum: 9/2/22
Taal: Frans
Aantal pagina’s: 112

 

Irreversible Damage

Abigail Shrier

Irreversible damage

Het boekevenement over de invloed van transactivisten op tienermeisjes, dat tot veel debatten en controverses heeft geleid in de Verenigde Staten en Engeland.
Het aantal tienermeisjes dat van geslacht wil veranderen, is de afgelopen vijf jaar enorm toegenomen. Tussen 2016 en 2017 zijn in de Verenigde Staten het aantal transgenderoperaties bij jonge vrouwen verviervoudigd en hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk.

Hoe moete we zo’n toename interpreteren? Wall Street Journal-verslaggever Abigail Shrier ontmoette psychologen, ouders, transitie-jongeren en anderen die met de behandeling zijn gestopt. Door een diepgaand journalistiek onderzoek belicht het een militante strategie die lobbyen, sociale netwerken en intimidatie combineert. Het licht ook de sluier op over de actieve rol van hogescholen, middelbare scholen en universiteiten, evenals over de nood van ouders, verstoken van actiemiddelen. In naam van een vermeende identiteitsbevestiging vindt een ware uitbuiting van puberale malaise plaats met als gevolg chirurgische ingrepen en angstaanjagende medische behandelingen.

Taal: Engels
Aantal pagina’s: 276

 

Always Erin - Erin Brewer

Erin Brewer

Alway Erin

No Child is Born in the Wrong Body

 

 

Trans - Helen Joyce

Helen Joyce

TRANS

When Ideology Meets Reality

 

 

Material Girls - Kathleen Stock

Kathleen Stock

Material Girls

Why Reality Matters for Feminism

 

Gender Dysphoria - Susan Evans and Marcus Evans

Susan Evans and Marcus Evans

Gender Dysphoria

A Therapeutic Model for Working with Children, Adolescents and Young Adults