Boeken

Het gender-experiment - Martin Harlaar

HET GENDER-EXPERIMENT – Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X

Martin Harlaar

De westerse wereld lijkt in de greep te zijn van een grootschalig gender-experiment. Er wordt steeds vaker verkondigd dat biologisch geslacht er niet echt toe doet en dat vooral iemands subjectief ervaren genderidentiteit telt. Dit blijkt in de praktijk voor het leven van mensen verstrekkende gevolgen te kunnen hebben.

In dit boek worden diverse aspecten van het gender-experiment belicht door (ervarings)deskundigen uit de Verenigde Staten, Ierland, Duitsland, België en Nederland. Het boek bevat bijdragen van Colette Colfert, Griet De Cuypere, Sophie Dechêne, Marleen Finoulst & Patrik Vankrunkelsven, Martin Harlaar, Heather Heying, Zander Keig, Charlotte Kersten, Jonathan Rauch, Cinzia Sciuto en Frans de Waal. Twee personen zagen zich genoodzaakt onder pseudoniem te publiceren. Griet Vandermassen interviewde Buck Angel en Elie Vandenbussche.

Publicatiedatum: januari 2024
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 185

Recensie door Fons Mariën

Eindelijk is hier een kritisch boek verschenen waarin de hedendaagse en overheersende transactivistische ideologie in vraag gesteld wordt.

De titel is goed gekozen en de ondertitel verduidelijkt: hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? Eindelijk is hier een kritisch boek verschenen (het eerste voor zover ik weet) waarin de hedendaagse en overheersende transactivistische ideologie in vraag gesteld wordt. Het begrip ‘genderideologie’ wordt redelijk gemakkelijk in de mond genomen door rechtse of conservatieve stemmen, zo is een oppervlakkige indruk. Nochtans blijkt uit vele bijdragen in dit boek dat we vragen kunnen en moeten stellen bij de door een activistische minderheid uitgedragen opinies over gender. (…) Het gender-experiment is een belangrijk boek dat een ruime verspreiding verdient evenals veel aandacht, ook in het politieke midden. Transactivisten zullen het transfoob noemen of het gewoon doodzwijgen. Dat mag niet gebeuren. Ik hoop integendeel dat dit boek veel ophef veroorzaakt, zeker in de kringen die in deze zaak ertoe doen. Het is een grote verdienste van Martin Harlaar dat hij uiteenlopende bijdragen van uiteenlopende mensen bijeen kon brengen voor dit boek.

-> Lees de volledige recensie

The Trans Train - Lisa Shultz

The Trans Train: A Parent’s Perspective on Transgender Medicalization and Ideology

Lisa Shultz

De Trans Train biedt een helder en rationeel perspectief van een ouder die haar dochter verloor aan de transbeweging. Nieuwe ideologieën kunnen positief en vooruitstrevend zijn als ze mensen verenigen en gezinnen versterken. Toch negeert de genderideologie vaak degenen die vragen stellen of het er niet mee eens zijn. Het erodeert de band tussen ouders en kinderen en ontwricht gezinnen. En het heeft gevolgen voor alle sectoren van de samenleving en voor de rechten van vrouwen.

Lisa Shultz begeleidt lezers door dit complexe onderwerp en biedt liefdevolle hoop, een visie op een betere toekomst en een schat aan bronnen om verder te verkennen.

Publicatiedatum: 1 februari 2024
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 168

When Kids Say They are Trans - A Guide for Parents

LES RAVAGES DU GENRE – FEMMES ET HOMMES NE SONT PAS DES IDENTITES

Pauline Arrighi

De transgenderbeweging maakt een snelle groei door. Maar weten we precies wat het is? Er is weinig bekend over de oorsprong en weinig mensen trekken het succes in twijfel. Het man-zijn, het vrouw-zijn wordt uitgewist en de genderidentiteit wordt opgelegd. Wie zijn de promotors en acteurs? Wat zijn de drijfveren en risico’s?
Er was feministe Pauline Arrighi voor nodig om te ontcijferen wat er op het spel staat in deze grote wereldwijde omwenteling. Ze onderzocht de Angelsaksische wereld in het hart van haar matrix, verdiepte zich in studies, rapporten en cijfers en putte uit de getuigenissen van transgenders, ouders, artsen en lijdende jongeren en geeft hier de essentiële sleutels.
In een tijd waarin de binariteit van de seksen in twijfel wordt getrokken in scholen en stadions, ziekenhuizen en gevangenissen, durft dit boek alle vragen te stellen. Wie financiert deze beweging? Welke rol spelen verenigingen, media, merken, sociale netwerken en overheden in de ontwikkeling ervan? Hoe zit het met therapieën en operaties? Wat hebben psychologen, sociologen en antropologen te zeggen? Hoe benaderen en behandelen we deze vragen? Pauline Arrighi leidt het onderzoek en opent een broodnodig debat.

Publicatiedatum: 2 november 2023
Taal: Frans
Aantal pagina’s: 205

When Kids Say They are Trans - A Guide for Parents

When Kids Say They’re Trans: A Guide for Parents

Lisa Marchiano, Stella O’Malley, Sasha Ayad

Het is verwarrend om de ouder te zijn van een kind dat twijfelt over zijn of haar geslacht. Je wilt doen wat het beste is voor je kind, maar artsen en therapeuten kunnen aanbevelingen doen die in strijd zijn met je instinct als ouder, de persoon die de unieke geschiedenis, uitdagingen en worstelingen van je kind het beste kent. Bevestig je onmiddellijk een nieuw beleden genderidentiteit, wacht je af of volg je een andere weg? Hoewel er veel boeken zijn geschreven voor ouders die ervoor kiezen om de geslachtstransitie van hun kind te vergemakkelijken, zijn er bijna geen boeken voor ouders die denken dat sociale of medische transitie niet de beste optie is voor hun kind. Geschreven door Sasha Ayad, Lisa Marchiano en Stella O’Malley, drie professionals in de geestelijke gezondheidszorg die samen tientallen jaren ervaring hebben in het werken met genderdysfore jongeren en hun families. ‘When Kids Say They’re Trans’ is een bron die expliciet is ontworpen voor ouders die denken dat een overhaaste bevestiging of medicalisering niet de beste manier is om de gezondheid en het welzijn van hun kind op de lange termijn te garanderen. Het is ook bedoeld voor ouders die gewoon niet zeker weten wat de beste manier van handelen is en die eerst de feiten willen weten voordat ze voor een bepaalde aanpak kiezen. In een tijd waarin scholen, instellingen en regeringen steeds meer ideeën over gender promoten die kinderen in verwarring brengen en zelfs aanmoedigen om dit voor hun ouders geheim te houden, vieren de auteurs ouderlijke liefde en betrokkenheid als het fundament dat kinderen nodig hebben om de wereld in te trekken. Zoals de auteurs duidelijk maken, hebben ouders die hun kinderen met succes hebben geholpen om door hun genderproblemen heen te komen zonder hun toevlucht te nemen tot operaties en hormonen, dit door actief de touwtjes actief in handen te nemen – niet door deze verantwoordelijkheid reflexmatig uit handen te geven of door te wachten tot ze de ideale therapeut of dokter hadden gevonden. ‘When Kids Say They’re Trans‘ vertelt u alles wat u als ouder moet weten om uw kind te helpen dat worstelt met genderproblemen – en zal u het vertrouwen geven om op uw eigen instincten te vertrouwen terwijl u uw kind begeleidt en steunt op het pad naar groei, acceptatie en volwassenheid.

Publicatiedatum: 31 oktober 2023
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 304

Binary - Debunking the Sex Spectrum Myth - Zachary A. Elliott

Binary: Debunking the Sex Spectrum Myth

Zachary A. Elliott

EEN WETENSCHAPPELIJKE ONDERBOUWING VAN MANNELIJK EN VROUWELIJK

BINARY is de ultieme gids voor het begrijpen en ontmantelen van het sekse spectrum, het nieuwe culturele geloof dat seks op een continuüm bestaat en dat mannelijk en vrouwelijk sociale constructies zijn.

Door de tien populairste argumenten te analyseren, onthult Zachary Elliott hoe de aanname van seks als spectrum, de evolutie, ontwikkeling en genetica ontkennen.

Door gebruik te maken van de primaire biologieliteratuur biedt het boek de lezer een alomvattend wetenschappelijk inzicht in hoe de twee geslachten universele verschijnselen zijn en hoe complexe genetische netwerken consequent resulteren in een eenvoudige maar diepgaande uitkomst: MANNELIJK of VROUWELIJK.

Publicatiedatum: 14 augustus 2023
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 199

 

Parents with Inconvenient Truths about Trans - Tales from the Home Front in the Fight to Save Our Kids

Parents with Inconvenient Truths about Trans

Tales from the Home Front in the Fight to Save Our Kids

Een medisch schandaal ontvouwt zich momenteel in westerse democratische landen. Zoals Parents with Inconvenient Truths about Trans onthult, zijn kwetsbare, sociaal onaangepaste kinderen – met een normaal ontwikkeld lichaam – de eerste slachtoffers, die vallen voor de door internet gevoede belofte dat ze hun emotionele, psychische of fysieke ongemakken kunnen oplossen door een identiteit van het andere geslacht aan te nemen. Met diepe bedenkingen bij de nieuwe genderorthodoxie waarop deze belofte is gebaseerd en het universele medische recept dat daarbij hoort, delen de ouders hun zeer persoonlijke verhalen over transitie en detransitie die in genderklinieken niet worden verteld. Ze bieden ook praktisch advies op basis van hun eigen pijnlijke ervaring die niet te vinden is in de reguliere media – allemaal met het uitdrukkelijke doel kinderen te beschermen tegen onomkeerbare schade en om ouders en individuen weerbaar te maken tegen de genderideologie, thuis, op scholen, in klinieken en daarbuiten.

Publicatiedatum: 14 augustus 2023
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 400

 

Time to tink - Hannah Barnes

TIME TO THINK
The Inside Story of the Collapse of the Tavistock’s Gender Service for Children

Hannah Barnes

The Times’ ‘beste boeken van 2023′ en Financial Times’ ‘boeken om te lezen’ voor 2023

De Gender Identity Development Service (GIDS), gevestigd in de Tavistock and Portman Trust in Noord-Londen, werd in eerste instantie opgericht om – voor het grootste deel – gesprekstherapieën te bieden aan jonge mensen die hun genderidentiteit in twijfel trokken. Maar in de afgelopen tien jaar heeft de GIDS meer dan duizend kinderen, sommigen nog geen negen jaar oud, doorverwezen voor medicijnen om hun puberteit te blokkeren. In dezelfde periode explodeerde het aantal jongeren dat de hulp van GIDS zocht vijfentwintigvoudig. Ook het profiel van de patiënten veranderde: van grotendeels prepuberale jongens tot overwegend puberende meisjes, die vaak met andere problemen kampten.

Waarom waren de patiënten zo ingrijpend veranderd? Waren al deze noodlijdende jonge mensen het best gediend met het nemen van puberteitblokkers en vervolgens geslachtshormonen, die onomkeerbare veranderingen in het lichaam veroorzaakten? Terwijl sommige jonge mensen leken te gedijen na het nemen van blokkers, leek het bij velen juist erger te worden. Was er voldoende klinisch bewijs om zulke diepgaande medische ingrepen in het leven van jonge mensen die met zoveel te kampen hadden te rechtvaardigen?

Dit urgente, scrupuleuze en dramatische boek legt uit hoe, in de woorden van sommige voormalige medewerkers, GIDS het toneel is geweest van een ernstig medisch schandaal, waarin ideologische zorgen voorrang hadden op de klinische praktijk. Bekroonde journaliste Hannah Barnes heeft ongekende toegang gehad tot duizenden pagina’s aan documenten, waaronder interne e-mails en niet-gepubliceerde rapporten, en meer dan honderd uren aan persoonlijke getuigenissen van GIDS-clinici, voormalige servicegebruikers en senior Tavistock-figuren. Het resultaat is een verontrustende en aangrijpende parabel voor onze tijd.

Publicatiedatum: 23 February 2023
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 557

 

What your teen is trying to tell you - Stella O'Malley

What Your Teen is Trying to Tell You

Stella O’Malley

Toonaangevende psychotherapeut Stella O’Malley heeft vele kilometers gelopen op ‘Planet Teen‘. Ze begrijpt moeilijke tieners – ze was er zelf een en als psychotherapeut heeft ze vele uren doorgebracht met ongelukkige adolescenten. Stella neemt ouders mee in het tienerbrein en geeft praktisch advies voor elk van de belangrijkste mijlpalen die tieners moeten behalen om gelukkige, gezonde volwassenen te worden.

Je leert hoe je door veel problemen kunt navigeren, waaronder obsessie met technologie, angst, lichaamsvertrouwen en het seksuele zelf. U zult in staat worden gesteld om te weten wanneer en hoe u moet ingrijpen en wanneer u uw tiener de kans moet geven om het zelf uit te werken. Uiteindelijk zul je je tiener beter begrijpen en leren om de vreugde in je relatie nieuw leven in te blazen.

Publicatiedatum: 23 maart 2023
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 320

 

Enquête sur la dysphorie de genre - Pauline Quillon

Enquête sur la dysphorie de genre
Bien comprendre pour aider vraiment les enfants

Pauline Quillon

Tot enkele jaren geleden waren kinderen met gender dysforie – kinderen die zich identificeren als jongen of meisje in tegenstelling tot hun anatomisch geslacht – uiterst zeldzaam. Onlangs hebben we hun aantal zien vermenigvuldigen. Er is een machtige mediabeweging in gang gezet die niet alleen hun verlangen om erkend te worden in hun nieuwe “genderidentiteit”, welwillend tegemoet treedt, maar ook vroege medische handelingen van “geslachtsverandering” aanmoedigt. Afgezien van de empathie die we kunnen voelen voor hun zeer reële lijden, hebben we het recht ons af te vragen: zijn minderjarigen echt in staat om een dergelijke beslissing te nemen, die ernstige en onomkeerbare gevolgen voor hen zal hebben (kleine gestalte, onvruchtbaarheid, osteoporose)?

Om deze vraag te beantwoorden voerde Pauline Quillon een objectief onderzoek uit met een zeldzame diepgang, gebruikmakend van de analyse van het militante discours en de evolutie van landen waar “geslachtsverandering” algemeen wordt toegepast. Met nauwgezetheid en empathie, zonder te vervallen in systematische aanklacht of gemakkelijke zelfgenoegzaamheid, ontcijfert ze de ins en outs van dit verbazingwekkende fenomeen en reikt ouders, artsen en iedereen die betrokken is bij het onderwijs en de bescherming van de kindertijd waardevolle hulpmiddelen aan voor een duidelijk oordeel.

Publicatiedatum: 18 maart 2022
Taal: Frans
Aantal pagina’s: 207

 

Lost in TransNation - Miriam Grossman

Lost in TransNation
A child Psychiatrist’s Guide Out of the Madness

Miriam Grossman, M.D.

In heel ons land vinden wreedheden plaats in dokterspraktijken en operatiekamers van ziekenhuizen. Lichamelijk gezonde kinderen en adolescenten worden permanent misvormd en soms gesteriliseerd. Die jongeren hebben aangekondigd dat ze transgender zijn, en wij – hun ouders, leraren, therapeuten en dokters – worden verondersteld onmiddellijk in te stemmen met hun zelfdiagnose, terwijl we ons op de achtergrond plaatsen tijdens de meest ingrijpende beslissing van hun leven: om hun lichaam op één lijn te brengen met hun geest, zo wordt ons verteld.

Medische, educatieve en overheidsinstanties adviseren ons om de ‘genderreizen’ van zich nog ontwikkelende, onvolwassen kinderen te ondersteunen, inclusief experimentele medische interventies met weinig bewijs van verbetering op lange termijn.

Dit zou op geen enkel ander gebied van de geneeskunde aanvaardbaar zijn. De behandelingen die onze medische autoriteiten en Washington ‘cruciaal’ en ‘levensreddend’ noemen, zijn inderdaad verboden voor minderjarigen in het progressieve Zweden, Finland en Groot-Brittannië.

Dr. Miriam Grossman is een kinder- en jeugdpsychiater wiens praktijk bestaat uit trans-geïdentificeerde jongeren en hun gezinnen. In Lost in TransNation smeekt ze ouders om het advies van genderexperts en politici te negeren en te vertrouwen op hun lef – hun ouderlijke instincten – in het licht van een aanval van ideologisch gedreven verkeerde informatie die hen en hun kinderen stuurt in de richting van risicovolle beslissingen waar ze uiteindelijk om kunnen rouwen voor de rest van hun leven.

De overtuigingen dat man en vrouw menselijke uitvindingen zijn die losstaan van de biologie; dat het geslacht van een gezonde pasgeborene willekeurig en vaak onjuist wordt ’toegekend’; en dat het kind als gevolg daarvan “bevestiging” nodig heeft door middel van medische interventies – deze ideeën staan los van de werkelijkheid en zijn daarom gevaarlijk, vooral voor kinderen. De kernopvatting – dat biologie kan en moet worden ontkend – is een verwerping van de werkelijkheid en een aanfluiting van wat de harde wetenschap leert over man en vrouw zijn.

Dr. Grossman gelooft dat ouders hun kind het beste kennen; ze weten vooral of ze een zoon of een dochter hebben. Maar momenteel in ons land als het gaat om genderidentiteit, weet iedereen het beter dan de mama en papa. Scholen verbergen informatie voor ouders en helpen leerlingen een dubbel leven te leiden: Patrick thuis, Patti op school. Activisten vertellen kinderen dat hun liefhebbende thuis ‘onveilig’ is als ouders hun twijfels uiten over de nieuwe identiteit van het kind. Ouders die weigeren hun zoon als hun dochter te zien, kunnen worden gemeld bij de beschermende diensten, een ontwikkeling die kan leiden tot de vernietiging van een gezin.

Verdwaald in TransNation bewapent ouders met de munitie om te vermijden, of indien nodig, te vechten wat veel gezinnen omschrijven als de moeilijkste uitdaging van hun leven. Ouders zullen leren wat ze moeten zeggen en hoe – thuis, op school, en indien nodig, tegen de politie als ze aan de deur verschijnen.

‘Wees niet blind, zoals zoveel ouders die ik ken’, waarschuwt Grossman, ‘wees proactief en laat u onderwijzen. Voel je voorbereid en zelfverzekerd om trans, non-binair of wat je kind ook aan tafel brengt te bespreken. Of het nu gaat om de bewering ’trans is zo gewoon als rood haar’, of de proclamatie ‘ik ben niet je zoon, ik ben je dochter’, of de dreiging ‘heb je liever een levende zoon of een dode dochter’, zegt Grossman , geen enkel gezin is immuun en elke ouder moet voorbereid zijn.

Ouders worden ertoe gebracht te geloven dat er een consensus bestaat over het helpen van transjongeren, maar Lost in TransNation laat zien dat er een groot gebrek aan kennis is, dat de wetenschap nog lang niet vaststaat en er een debat woedt. Professionele normen en behandelingen worden wijd verspreid en worden betwist in rechtszaken en medische tijdschriften. Dr. Grossman bespreekt wat de experts (aan beide kanten) op die locaties beweren – ouders hebben het recht om het te weten.

Geen enkel kind wordt in het verkeerde lichaam geboren, stelt Dr. Grossman ons gerust, hun lichaam is prima; het is hun emotionele leven dat genezing nodig heeft. Of je nu thuis te maken hebt met een genderidentiteitsstrijd, of er een wilt voorkomen, je hebt dit boek nodig om jou en je dierbaren uit de waanzin te helpen.

Taal: Engels

 

Matt Walsh - What is a Woman

What is a Woman?
One Man’s Journey to Answer the Question of a Generation

Matt Walsh

Is dit zelfs een vraag? Wat is een vrouw? Maar plots lijken veel te veel mensen het antwoord niet te weten. Is een vrouw een vrouw alleen door zich op een bepaalde manier te voelen of te handelen? Zijn genderrollen niet gewoon een sociale constructie? Kan een vrouw gevangen zitten in het lichaam van een man? Betekent vrouw-zijn überhaupt iets? Vroeger dachten we dat vrouw zijn iets te maken had met biologie, maar de beste experts van het land blijven ons verzekeren dat dit absoluut niet het geval is. Dus besloot Matt om te doen wat geen enkele man (wat dat ook betekent) eerder had gedaan. Hij ging met de experts om de tafel zitten en vroeg het hen rechtstreeks. In What Is a Woman?, onze held:

  • Ontdekt dat niemand – noch artsen, therapeuten, psychiaters of politici – het woord vrouw echt kan definiëren
  • Overtuigt een radicale gendertherapeut op hilarische wijze dat Matt zijn eigen genderidentiteit in twijfel trekt
  • Ontdekt de schokkende en gruwelijke wortels van radicale genderideologie
  • Leert precies hoe activisten en ideologen onze kinderen proberen te hersenspoelen
  • Onthult een strategie om de collectieve waanzin te verslaan die onze samenleving heeft overgenomen

Sluit je aan bij Matt op zijn vaak komische, maar diep verontrustende reis terwijl hij de vraag beantwoordt waar het in de generaties voor ons nooit opkwam de vraag te stellen: wat is een vrouw?

Publicatiedatum: juni 22
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 240

 

The end of Gender - Debra Soh

THE END OF GENDER
Debunking the Myths about Sex and Identity in Our Society

Dr. Debra Soh

Internationaal seksuoloog, neurowetenschapper en columnist Debra Soh ontkracht populaire gendermythes in dit wetenschappelijk onderzoek naar de vele facetten van genderidentiteit. Het is niet alleen bij uitstek redelijk en prachtig geschreven, maar ook moedig en vitaal (Ben Shapiro, #1 New York Times bestsellerauteur). Is onze gender iets waarmee we worden geboren, of worden we geconditioneerd door de samenleving? In ‘The End of Gender‘ gebruikt neurowetenschapper en seksuoloog Dr. Debra Soh een op onderzoek gebaseerde benadering om dit hot-button-onderwerp aan te pakken, om de populaire misvattingen over het debat nature vs. nurture te ontmaskeren en te onderzoeken wat het betekent om een ​​vrouw of een man te zijn in hedendaagse samenleving. Zowel wetenschappelijk als objectief, en op basis van origineel onderzoek en zorgvuldig uitgevoerde interviews, pakt Soh een breed scala aan problemen aan, zoals genderneutraal ouderschap, genderdysfore kinderen en de neurowetenschap van transgender zijn. Ze debatteert over het geaccepteerde idee van vandaag dat gender een sociale constructie en een spectrum is, en daagt het idee uit dat er geen verschil is tussen hoe mannelijke en vrouwelijke hersenen werken. The End of Gender is verplichte lectuur voor wie een gesprek begint (Eric R. Weinstein, PhD, gastheer van The Portal) en zich wil wapenen met feiten die je nodig hebt om tot eigen conclusies te komen over genderidentiteit en haar plaats in de wereld van vandaag.

Publicatiedatum:  augustus 21
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 336

 

La fabrique de l’enfant transgenre - Caroline Eliacheff et Céline Masson

La fabrique de l’enfant-transgenre
Comment protéger les mineurs d’un scandale sanitaire ?

Caroline Eliacheff et Céline Masson

In de Verenigde Staten, maar ook in Europa, nemen de verzoeken om geslachtsverandering bij kinderen en vooral adolescenten al enkele jaren toe. Psychoanalytici Caroline Eliacheff en Céline Masson waarschuwen voor de excessen van ’transgenderisme’ onder minderjarigen.

Het gewicht van de LGBTQI-cultuur en de invloed van sociale netwerken hebben nieuwe zichtbaarheid gegeven aan “genderdysforie”, of het gevoel geboren te zijn in het “verkeerde lichaam”. Progressieve emancipatie of fenomeen van ideologische overtuiging?

Afgezien van het feit dat hormonale en chirurgische behandelingen van een gezond kind een patiënt voor het leven zouden maken, dreigt de te snelle affirmatieve reactie op dit verlangen naar geslachtsverandering ook de psychische constructie te ondermijnen. Talrijke stemmen (te vaak gedempt) geven toe spijt te hebben van de transitie, en dit terwijl verschillende landen terugkeren naar het vroege voorschrijven van puberteitblokkers en cross-seks hormonen.

In naam van de kinderbescherming hekelen Caroline Eliacheff en Céline Masson een zogenaamd “recht op zelfbeschikking” dat het lijden van adolescenten verbergt en uitbuit.

Publicatiedatum: 9/2/22
Taal: Frans
Aantal pagina’s: 112

 

Irreversible Damage

Irreversible damage
The Transgender Craze Seducing Our Daughters

Abigail Shrier

Het boekevenement over de invloed van transactivisten op tienermeisjes, dat tot veel debatten en controverses heeft geleid in de Verenigde Staten en Engeland.
Het aantal tienermeisjes dat van geslacht wil veranderen, is de afgelopen vijf jaar enorm toegenomen. Tussen 2016 en 2017 zijn in de Verenigde Staten het aantal transgenderoperaties bij jonge vrouwen verviervoudigd en hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk.

Hoe moete we zo’n toename interpreteren? Wall Street Journal-verslaggever Abigail Shrier ontmoette psychologen, ouders, transitie-jongeren en anderen die met de behandeling zijn gestopt. Door een diepgaand journalistiek onderzoek belicht het een militante strategie die lobbyen, sociale netwerken en intimidatie combineert. Het licht ook de sluier op over de actieve rol van hogescholen, middelbare scholen en universiteiten, evenals over de nood van ouders, verstoken van actiemiddelen. In naam van een vermeende identiteitsbevestiging vindt een ware uitbuiting van puberale malaise plaats met als gevolg chirurgische ingrepen en angstaanjagende medische behandelingen.

Taal: Engels
Aantal pagina’s: 276

 

Always Erin - Erin Brewer

Alway Erin

Erin Brewer

No Child is Born in the Wrong Body

 

 

Trans - Helen Joyce

TRANS
When Ideology Meets Reality

Helen Joyce

Biologische seks wordt niet langer geaccepteerd als een basisfeit van het leven. Het is verboden om te stellen dat vrouwelijke mensen soms bescherming en privacy nodig hebben van mannelijke. In een analyse die tegelijk deskundig, sympathiek en urgent is, biedt Helen Joyce een tegengif voor de chaos en de cancel cultuur.

Publicatiedatum: juli 2021
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 320

 

 

Material Girls - Kathleen Stock

Material Girls
Why Reality Matters for Feminism

Kathleen Stock

Een helder, beknopt, gemakkelijk leesbaar verslag van de kwesties tussen seks, gender en feminisme. . . een belangrijk boek‘ Evening Standard

A call for cool heads in a time of great heat and a vital reminder that revolutions don’t always end well‘ Sunday Times

Material Girls is een actuele en scherpe kritiek op de invloedrijke theorie dat we allemaal een innerlijk gevoel bekend als een genderidentiteit, en dat dit gevoel sociaal significanter is dan ons biologische geslacht. Professor Kathleen Stock overziet de filosofische ideeën die tot dit punt hebben geleid, en ondervraagt ​​ze stuk voor stuk nauwkeurig, vanaf De Beauvoirs verklaring dat ‘iemand niet wordt geboren, maar eerder een vrouw wordt’ (een bewering die volgens haar verkeerd is geïnterpreteerd en hergebruikt), tot De bewering van Judith Butler dat taal de biologische realiteit creëert in plaats van deze te beschrijven. Ze kijkt naar biologische seks in een aantal belangrijke contexten, waaronder ruimten en middelen voor alleen vrouwen, gezondheidszorg, epidemiologie, politieke organisatie en gegevensverzameling. Material Girls maakt een duidelijk, humaan en feministisch pleidooi voor het behouden van de mogelijkheid om de realiteit te bespreken, en sluit af met een positieve visie voor de toekomst, waarin transrechtenactivisten en feministen kunnen samenwerken om een ​​aantal van hun politieke doelen te bereiken.

Publicatiedatum: juli 2021
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 320

 

Gender Dysphoria - Susan Evans and Marcus Evans

Gender Dysphoria
A Therapeutic Model for Working with Children, Adolescents and Young Adults

Susan Evans and Marcus Evans

De afgelopen jaren is er een explosie geweest van het aantal kinderen en jongeren dat de diagnose genderdysfoor of transgender stelt. In het Verenigd Koninkrijk, en wereldwijd, is er een groeiende tendens om hen door te verwijzen naar ‘gespecialiseerde’ genderdiensten, van zodra ze enige verwarring of ongerustheid uiten over hun biologische geslacht of genderidentiteit. Vanwege het snel stijgende aantal en de druk op het systeem, krijgen patiënten steeds vaker levensveranderende medicatie en/of chirurgische behandelingen aangeboden, vaak met weinig verkenning van hun emotionele wereld. Aangezien er nog zo weinig bekend of begrepen is over deze toename van patiënten met gender incongruentie, lijkt het of men haast heeft om over te gaan tot fysieke behandelingen voordat er enig beoordelingswerk wordt ondernomen. Velen die zich presenteren als genderdysforisch hebben complexe behoeften met comorbide problemen zoals autisme, geschiedenis van misbruik of trauma, sociale fobieën, depressie, eetstoornissen en andere psychische symptomen. Daarom verdienen alle aspecten van het leven van het individu een grondige beoordeling en therapeutisch werk. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor clinici die in het veld werken om een model te bieden tot het begrijpen, beoordelen en behandelen van genderdysforie. Het model gebruikt een psychoanalytisch raamwerk om verstoorde gemoedstoestanden te helpen verklaren en hoe psychische afweer onbewust kan worden ingezet om overweldigende psychische pijn te voorkomen. Dit biedt professionals een manier om mee te denken en begrip te bieden aan hun transidentificerende cliënten. Er worden klinische voorbeelden gegeven om deze processen te illustreren en het begrip van transgenderkinderen, -adolescenten en -jongeren en hun innerlijke wereld, hun denken en hun interpersoonlijke relaties te bevorderen. Naast klinische verkenning en begrip, bevat het boek een overzicht van de huidige politieke, sociale en klinische omgevingen die allemaal van invloed zijn geweest op de klinische zorg van transidentificerende individuen. Naast professionele clinici en clinici in opleiding, kan dit boek ook nuttig zijn voor ouders, andere professionals en mogelijk ook voor de persoon met genderdysforie.

Publicatiedatum: mei 2021
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 288