Boeken

Matt Walsh - What is a Woman

Matt Walsh

What is a Woman?

Is dit zelfs een vraag? Wat is een vrouw? Maar plots lijken veel te veel mensen het antwoord niet te weten. Is een vrouw een vrouw alleen door zich op een bepaalde manier te voelen of te handelen? Zijn genderrollen niet gewoon een sociale constructie? Kan een vrouw gevangen zitten in het lichaam van een man? Betekent vrouw-zijn überhaupt iets? Vroeger dachten we dat vrouw zijn iets te maken had met biologie, maar de beste experts van het land blijven ons verzekeren dat dit absoluut niet het geval is. Dus besloot Matt om te doen wat geen enkele man (wat dat ook betekent) eerder had gedaan. Hij ging met de experts om de tafel zitten en vroeg het hen rechtstreeks. In What Is a Woman?, onze held:

  • Ontdekt dat niemand – noch artsen, therapeuten, psychiaters of politici – het woord vrouw echt kan definiëren
  • Overtuigt een radicale gendertherapeut op hilarische wijze dat Matt zijn eigen genderidentiteit in twijfel trekt
  • Ontdekt de schokkende en gruwelijke wortels van radicale genderideologie
  • Leert precies hoe activisten en ideologen onze kinderen proberen te hersenspoelen
  • Onthult een strategie om de collectieve waanzin te verslaan die onze samenleving heeft overgenomen

Sluit je aan bij Matt op zijn vaak komische, maar diep verontrustende reis terwijl hij de vraag beantwoordt waar het in de generaties voor ons nooit opkwam de vraag te stellen: wat is een vrouw?

Publicatiedatum: juni 22
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 240

 

The end of Gender - Debra Soh

Dr. Debra Soh

THE END OF GENDER

Internationaal seksuoloog, neurowetenschapper en columnist Debra Soh ontkracht populaire gendermythes in dit wetenschappelijk onderzoek naar de vele facetten van genderidentiteit. Het is niet alleen bij uitstek redelijk en prachtig geschreven, maar ook moedig en vitaal (Ben Shapiro, #1 New York Times bestsellerauteur). Is onze gender iets waarmee we worden geboren, of worden we geconditioneerd door de samenleving? In ‘The End of Gender‘ gebruikt neurowetenschapper en seksuoloog Dr. Debra Soh een op onderzoek gebaseerde benadering om dit hot-button-onderwerp aan te pakken, om de populaire misvattingen over het debat nature vs. nurture te ontmaskeren en te onderzoeken wat het betekent om een ​​vrouw of een man te zijn in hedendaagse samenleving. Zowel wetenschappelijk als objectief, en op basis van origineel onderzoek en zorgvuldig uitgevoerde interviews, pakt Soh een breed scala aan problemen aan, zoals genderneutraal ouderschap, genderdysfore kinderen en de neurowetenschap van transgender zijn. Ze debatteert over het geaccepteerde idee van vandaag dat gender een sociale constructie en een spectrum is, en daagt het idee uit dat er geen verschil is tussen hoe mannelijke en vrouwelijke hersenen werken. The End of Gender is verplichte lectuur voor wie een gesprek begint (Eric R. Weinstein, PhD, gastheer van The Portal) en zich wil wapenen met feiten die je nodig hebt om tot eigen conclusies te komen over genderidentiteit en haar plaats in de wereld van vandaag.

Publicatiedatum:  augustus 21
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 336

 

La fabrique de l’enfant transgenre - Caroline Eliacheff et Céline Masson

Caroline EliaCheff et Céline Masson

La fabrique de l’enfant-transgenre

In de Verenigde Staten, maar ook in Europa, nemen de verzoeken om geslachtsverandering bij kinderen en vooral adolescenten al enkele jaren toe. Psychoanalytici Caroline Eliacheff en Céline Masson waarschuwen voor de excessen van ’transgenderisme’ onder minderjarigen.

Het gewicht van de LGBTQI-cultuur en de invloed van sociale netwerken hebben nieuwe zichtbaarheid gegeven aan “genderdysforie”, of het gevoel geboren te zijn in het “verkeerde lichaam”. Progressieve emancipatie of fenomeen van ideologische overtuiging?

Afgezien van het feit dat hormonale en chirurgische behandelingen van een gezond kind een patiënt voor het leven zouden maken, dreigt de te snelle affirmatieve reactie op dit verlangen naar geslachtsverandering ook de psychische constructie te ondermijnen. Talrijke stemmen (te vaak gedempt) geven toe spijt te hebben van de transitie, en dit terwijl verschillende landen terugkeren naar het vroege voorschrijven van puberteitblokkers en cross-seks hormonen.

In naam van de kinderbescherming hekelen Caroline Eliacheff en Céline Masson een zogenaamd “recht op zelfbeschikking” dat het lijden van adolescenten verbergt en uitbuit.

Publicatiedatum: 9/2/22
Taal: Frans
Aantal pagina’s: 112

 

Irreversible Damage

Abigail Shrier

Irreversible damage

Het boekevenement over de invloed van transactivisten op tienermeisjes, dat tot veel debatten en controverses heeft geleid in de Verenigde Staten en Engeland.
Het aantal tienermeisjes dat van geslacht wil veranderen, is de afgelopen vijf jaar enorm toegenomen. Tussen 2016 en 2017 zijn in de Verenigde Staten het aantal transgenderoperaties bij jonge vrouwen verviervoudigd en hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk.

Hoe moete we zo’n toename interpreteren? Wall Street Journal-verslaggever Abigail Shrier ontmoette psychologen, ouders, transitie-jongeren en anderen die met de behandeling zijn gestopt. Door een diepgaand journalistiek onderzoek belicht het een militante strategie die lobbyen, sociale netwerken en intimidatie combineert. Het licht ook de sluier op over de actieve rol van hogescholen, middelbare scholen en universiteiten, evenals over de nood van ouders, verstoken van actiemiddelen. In naam van een vermeende identiteitsbevestiging vindt een ware uitbuiting van puberale malaise plaats met als gevolg chirurgische ingrepen en angstaanjagende medische behandelingen.

Taal: Engels
Aantal pagina’s: 276

 

Always Erin - Erin Brewer

Erin Brewer

Alway Erin

No Child is Born in the Wrong Body

 

 

Trans - Helen Joyce

Helen Joyce

TRANS

When Ideology Meets Reality

Biologische seks wordt niet langer geaccepteerd als een basisfeit van het leven. Het is verboden om te stellen dat vrouwelijke mensen soms bescherming en privacy nodig hebben van mannelijke. In een analyse die tegelijk deskundig, sympathiek en urgent is, biedt Helen Joyce een tegengif voor de chaos en de cancel cultuur.

 

 

Material Girls - Kathleen Stock

Kathleen Stock

Material Girls

Why Reality Matters for Feminism

 

Gender Dysphoria - Susan Evans and Marcus Evans

Susan Evans and Marcus Evans

Gender Dysphoria

A Therapeutic Model for Working with Children, Adolescents and Young Adults