OPMERKELIJKE GETUIGENISSEN

psych_girlWaarom ‘Genderdysforie’ een leugen is

Op X poste Dr P – een gekwalificeerde klinische psychologe met 30 jaar ervaring – een bijzonder verhelderend artikel: Why ‘Gender Dysphoria’ is a lie. Op overtuigende wijze laat ze zien hoe wij opnieuw in een psychische pandemie zijn aangeland, die onnoemlijk veel levens schade toebrengt. Bovendien is er geen klinische methode die genderdysforie kan diagnostiseren.

Origineel: Why ‘Gender Dysphoria’ is a lie

When your are living a lieDe psychische tol van leven in een leugen

Welke prijs betalen we voor het leven in een leugen? Ik heb het hier niet over een vrouw die zich voordoet als man – die eist dat iedereen haar nieuwe genderidentiteit bevestigt en tegen zichzelf liegt, tegen zichzelf zegt dat ze haar allemaal geloven, tegen zichzelf zegt dat ze nu een man is. Nee, ik heb het over de leugens die nodig zijn om samen te leven met iemand die deze onwaarheden gelooft. Er zijn elke dag zoveel leugens – leugens voor de rust, leugens uit noodzaak, leugens tegen haar, tegen jezelf, tegen anderen. Het is uitputtend.

Origineel: PITTThe Psychic Toll of Living a Lie

Do as I say, not as I do‘Doe wat ik zeg, niet wat ik doe’

Een briljant stuk, waarin elk woord ertoe doet. Het getuigt van een diep inlevingsvermogen, zonder dat dit haar weerhoudt de vinger op de wonde te leggen. Michelle is duidelijk, echte transseksuelen bestaan niet en genderdysforie is geen legitieme aandoening. Het volstaat niet om enkel minderjarigen te beschermen, maar iedereen moet beschermd worden tegen een zogenaamde ‘zorg’ die mensen dissociëert van hun lichaam en de werkelijkheid ontkent. Enige terughoudendheid is hier niet op zijn plaats, want zoals ze schrijft: soms is de waarheid niet ‘genuanceerd’. De vloek van ‘gematigd’ zijn is dat je uiteindelijk de beide kanten van het debat vervreemdt.

Origineel: Some Nuance, Please“Do as I say, not as I do”

How we created a self-hating generation - Lionel ShriverHoe we een zelfhatende generatie hebben gecreëerd

ESSAY
We moeten ophouden kinderen te vertellen dat zij de “experts van hun eigen leven” zijn en een statisch model van eigenheid als voldongen feit bij de geboorte verwerpen. Zeker, een aangeboren essentie is bijzonder voor ieder mens, maar het is een vonk; het is geen vuur. We zouden kunnen terugkeren naar de taal van karaktervorming waarin je leert je leven in eigen handen te nemen, terwijl we leraren terug aansporen om de leiding uit te oefenen die ze hebben aangemoedigd op te geven.

Origineel: UnherdHow we created a self-hating generation

Gay Not QueerHomo, niet queer

Ik ben niet queer omdat de identiteit ervan uiteindelijk mijn homoseksuele mannelijke seksualiteit uitwist. Homo-identiteiten zijn gebaseerd op biologische seks; genderidentiteiten wissen biologische seks uit en vervangen deze door gender. Genderidentiteiten wissen homoseksualiteit uit. Conversietherapie probeerde me jaren geleden uit te wissen; Ik ben niet queer, want als ik zou zeggen dat ik dat was, zou ik mezelf uitwissen.

Origineel: QuilletteGay, Not Queer

Conversie therapieWat conversietherapie voor mij betekent

Dit is de conversietherapie die de pro-transbeweging wil verbieden. Achter het spookbeeld van elektroshocks en gedwongen bekeringen schuilt deze waarheid: therapie die de grondoorzaken aanpakt van iemands gevoelens van in het verkeerde lichaam te zijn, zorgt er vaak voor dat die gevoelens vervagen.

Origineel: PITTDetransitioner Perspective: What Conversion Therapy Means To Me

Licht dat niet dooft – Hoe mijn moeder’s liefde mijn leven redde en mij leidde

De periode die volgt op het besef dat we een vernederende fout hebben gemaakt is een van de gevaarlijkste periodes van ons leven. Voor ouders die hun kind wanhopig willen helpen, is de periode na ons besluit tot detransitie de periode waarin we hun steun het hardst nodig hebben.

Origineel: PITTLight Persists How My Mum’s Love Saved My Life and Led Me Home

Vison of walk into the lightEen transitie was niet geschikt voor mij – is het dat wel voor iemand?

Jarenlang geloofde ik dat de afwijzing door meisjes en de bevestiging door jongens het bewijs was dat mijn genderdysforie een “legitiem” gevoel was. Ik heb eigenlijk nooit overwogen of het de oorzaak ervan kon zijn. Ik was extreem benauwd vanwege mijn puberteit, ik huilde ’s nachts en bad om veranderd te worden in een “normale jongen”. 

Wij danken Gerda om haar toestemming deze verhelderende en ontroerende getuigenis te publiceren.

No Trans is not the New GayNee, trans is niet ‘de nieuwe homo’

Er wordt vaak aangenomen dat trans zijn op de een of andere manier erg lijkt op homo zijn. Maar de waarheid is iets ingewikkelder – en we willen u graag laten zien hoe.

 

Origineel: GenspectNo, trans is not ‘the new gay’

Transition your Body, Destroy your MindVerander je lichaam, vernietig je geest

Wat niemand deze vrouwen vertelt is dat het ontkennen van hun geslacht betekent dat ze hun gezondheid, levensduur, geestelijke scherpte, en mogelijk hun onafhankelijkheid op jonge leeftijd ontkennen. De mensen die het vandaag bevestigen, buiten deze vrouwen en meisjes uit winstbejag en schaamteloos eigenbelang uit. Moet het een genade zijn dat deze vrouwen door beginnende dementie niet meer in staat zullen zijn om te woeden over hun verlies?
Origineel: GenderDissentTransition your body. Destroy your mind

Het is geen genderdysforie

Je kan de problemen die aan de basis liggen waarom iemand zich identificeert met iemand die ze niet kunnen worden niet oplossen door het geven van hormonen, of door hen te vertellen hun voornaamwoorden te veranderen. Of een operatie te ondergaan. Het enige wat je doet is meer schade, meer vernietiging en meer misbruik veroorzaken.

Origineel: Sex Change RegretIt’s Not Gender Dysphoria

A childhood is not reversible

Een kindertijd is niet omkeerbaar

Een klinisch psycholoog, met meer dan 15 jaar ervaring in het werken met volwassenen, kinderen en gezinnen, legt de dramatische gevolgen uit van sociale transitie bij kinderen. Dit is geen fictie, in de eerste negen maanden van het jaar 2021 hebben zich 90 kinderen tussen de 4 en 11 jaar aangemeld in de genderkliniek van het UZ Gent. Het illustreert – wat veel te weinig wordt beseft – dat het sociaal aanvaardbaar maken van transgenderisme niet onschuldig is.

Origineel: A childhood is not reversible

Genderdyforie - Lesbiennes en autisme | Gender Dyphoria - Lesbians and Autism

Wij zijn lesbiennes op het autisme spectrum. Stop met ons te vertellen dat we mannen moeten worden

Een open en verhelderende getuigenis over autisme en homoseksualiteit. Dit verhaal zou iedereen moeten lezen opdat het debat over genderdysforie zich niet enkel zou beperken tot ROGD, maar ook voor hen die gender-non-conform waren tijdens de kindertijd.

Met dank aan J. Peters en Quillette voor de toestemming dit stuk te vertalen en te publiceren.

The Hormone Health Crisis - Endocrinologist Dr. William MaloneThe Hormone Health Crisis – Endocrinologist William Malone, MD

Ons DNA is geslachtsafhankelijk, XX en XY cellen zijn verschillend en reageren anders op hormonen, in termen van welke genen worden in- en uitgeschakeld. Het moet dan niet verbazen dat er verkeerde dingen gebeuren bij de inname van cross-sex hormonen. Puberteitsblokkers en cross-sex hormonen worden gebruikt in een staat van diepe wetenschappelijke onwetendheid. Door het toepassen van onwetenschappelijke principes worden drama’s uitgelokt. Uiteindelijk zullen de mensen die werden geschaad opstaan en getuigen wat hen is overkomen, en dit zal wereldwijd een bewustzijn forceren en veranderen.

Een brief aan mijn 15 jaar oude, gender-ondervragende zelf

 

Deze getuigenis werd geschreven door Laura Becker, een vrouw die de transitie staakte, terugkijkend naar haar zelf van vóór de transitie. Wij danken Laura om haar toestemming dit inspirerend werk te vertalen. De originele versie werd gepubliceerd op Genspect.

Ouders van genderdysfore kinderen - Verdriet en woede

Wat een ouder doormaakt als een kind voor transitie kiest

Een emotionele, maar sterkte getuigenis.

Getuigenis van Alexis Arizo die dit opdroeg aan Partners for Ethical Care onder een pseudoniem, om zichzelf, haar dochter en haar familie te beschermen.

Medicatie

Bijwerkingen van TESTOSTERON bij vrouwen

Endocrinologen uiten hun bezwaren tegen testosteron en een lijst met de reeds bekende bijwerkingen van testosteron.

Dit is een vertaling van het originele Our Duty-artikel: Testosteron Side Effects in Females

Zie ook: Er zijn ernstige medische risico’s en bijwerkingen van puberteitsblokkers en hormoonbehandeling.

WPATH - Standards of Care

Beste WPATH dokters: Ik vergeef het jullie niet

Drie WPATH dokters hebben hun bezorgdheid geuit over de aanbevelingen van de ‘Standards of Care’. Maar wat ze zeggen is nog veel te weinig, en veel te laat. De originele Engelstalige versie werd gepubliceerd op PITT (Parents with Inconvenient Truths about Trans)

De dag komt

dat we vol afschuw terugkijken

hoe lichamen werden gemedicaliseerd,

verminkt en onvruchtbaar gemaakt voor het leven,

en dit als zorg.