Podcast

TransPsyche
Transparency

Interview

De Nieuwe Wereld - Trans zijn en het Medisch Media Complex - Met Caroline Franssen en Jelle van Baardewijk

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld –  Trans-zijn en het Medisch Media Complex
Marlies Dekkers in gesprek met voorzitter van stichting Voorzij en ethicus Jelle van Baardewijk over de nieuwe transgenderwet.

“De transgenderbeweging presenteert zich valselijk als een emancipatiebeweging. Daarom krijgen ze zoveel steun. Maar het is geen emancipatiebeweging. Ze worden helemaal niet onderdrukt. Ze overheersen zelfs de media.” zei @Cultuurfilosoof Jelle Baardema tijdens een gesprek bij de Nieuwe Wereld.

“De zorg aan kinderen met genderdysforie moet op de schop. Er vallen nu slachtoffers doordat er veel te snel hormonen en operaties worden vorgeschreven.” aldus de andere gast, Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij.

De Nieuwe Wereld - Puberteitsremmers immoreel - Shohreh Feshtali, Leontien Bakermans en Hanneke Kouwenberg

Cafe Weltschmerz – Puberteitsremmers immoreel
Shohreh Feshtali gaat in deze uitzending in gesprek met drs. Leontien Bakkermans en Hanneke Kouwenberg over de blijvende schadelijke bijwerkingen van puberteitsremmers. De schade hiervan is permanent, terwijl ‘het narratief’ beweert dat slechts de puberteit tijdelijk wordt stopgezet. Deze middelen hebben effect op de levensverwachting, veroorzaken botontkalking en kunnen zelfs voortplanting belemmeren. Bovendien is de medicatie duur en wordt deze te makkelijk voorgeschreven. Is het moreel gezien niet beter te wachten met een dergelijk ingrijpend proces totdat de volwassenheid bereikt is?

De Nieuwe Wereld - Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld – Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’
Daniela in gesprek met schrijver en journalist Jan Kuitenbrouwer over het fenomeen transgenderisme.

De transgenderbeweging heeft ideologische trekken. Jan Kuitenbrouwer laat zien hoe vanuit de taalkunde, begrippen gender en sekse met opzet worden vertroebeld. En hoe dit met pseudo-rationele kletspraat heeft geleid tot een ernstig maatschappelijk probleem. Jonge mensen raken in de war over hun identiteit en vallen ten prooi in de transcult.

Documentaires

No Way Back

NO WAY BACK – The reality of gender-affirming care

Een schitterende film die moet gezien worden!
MET NEDERLANDSE ONDERTITELS

“Ten eerste, doe geen kwaad ….”

Zonder diagnostische duidelijkheid of evaluaties van de geestelijke gezondheid, bevestigden hun artsen hen snel als ’transgender’ en leidden ze hen gedachteloos op het pad van medische transitie: de zogenaamde ‘genderbevestigende zorg’ – de enige behandeling die wordt aanbevolen door de ‘American Academy of Pediatrics’. Deze jonge mensen werden onomkeerbaar geschaad – geïnjecteerd met krachtige medicatie en chirurgisch aangepast – tot levenslange farmaceutische klanten door de artsen die ze vertrouwden.

Detransitioners Michelle, Laura, Cat, Joel en Abel vertellen de verhalen over hun gender ongemak, transgender medicalisering en de daaropvolgende detransitie, en dit wordt bevraagd door twaalf vooraanstaande experts met tientallen jaren klinische praktijk die patiënten met genderdysforie behandelen. De 90 minuten durende documentaire citeert 45 collegiaal getoetste medische en journalistieke artikelen.

Gender Transformation - The Untold Realities

GENDER TRANSFORMATION – The Untold Realities

De realiteit over transgenderisme wordt u niet verteld

Door de real-life ervaring van verschillende transgenderjongeren en interviews met experts, biedt dit docudrama een ongecensureerde kijk op de krachten achter deze beweging en onthult het onnoemelijke verhalen die je nog nooit in andere media hebt gehoord. Dit zou ELKE OUDER moeten zien!

BEKIJK DE TRAILER

SVT - Transkriget

TRANSKRIGET

De transoorlog – Zweedse documentaireserie 2023

Transzorg is een van de meest besproken kwesties van onze tijd geworden. Waar de ene kant gelooft dat zorg levens redt, zijn anderen van mening dat de grenzen tussen de seksen hierdoor worden opgeheven en het risico bestaat dat er levenslange schade wordt aangericht. De transzorg voor kinderen is in de belangstelling komen te staan ​​nu het aantal diagnoses van genderdysforie exponentieel is toegenomen. Op welke gronden wordt transzorg vandaag de dag uitgevoerd – en wat als de verantwoordelijken ongelijk hebben?

Bekijk de 3 aflevingen met Engelse ondertitels

NiUS - Trans ist Trend

Trans ist Trend: Wie eine Ideologie unser Land verändert

“Trans ist Trend” is de eerste Duitstalige documentaire die het tijdgeestfenomeen “transseksualiteit” kritisch onderzoekt. In een reis van anderhalf uur combineren de auteurs Judith Sevinç Basad en Jan A. Karon reportages met onderzoeksjournalistiek, ze gaan naar demonstraties, praten met activisten, ontmoeten wanhopige ouders, maar ook leraren, transseksuelen, jeugdtherapeuten, feministen en publicisten. Ze komen tot de conclusie: transactivisme is misschien wel het gevaarlijkste tijdsgeestverschijnsel dat nog volledig genormaliseerd wordt.

Mauvais Genre - Une épidémie mondiale

MAUVAIS GENRE – Une épidémie mondiale

WRONG GENDER – A Worldwide epidemic

Een wereldwijde epidemie is de eerste film van een driedelige documentaire. Deze eerste film
stelt het algemene probleem aan de orde, belicht de realiteit van deze epidemie en de verschillende factoren die hebben bijgedragen tot deze exponentiële toename. Het belicht het fenomeen van trans-influencers, contaminatie door leeftijdsgenoten, de specifieke kwetsbaarheid van autistische/ADHD-jongeren, jonge homoseksuelen (vooral jonge vrouwen die niet voldoen aan genderstereotypen) en jongeren met een psychiatrische geschiedenis tegenover deze propaganda . Deze film deconstrueert de argumenten van transactivisten en confronteert hen met de realiteit.

Understanding Child Transition

Lesbians-United.org

Understanding Child Transition

Als je in de war bent door het huidige debat over transitie, moeite hebt om alle informatie te sorteren, of je je gewoon afvraagt wat een ‘puberteitsblokker’ eigenlijk is, dan is deze video iets voor jou.

Looptijd ca. 10 minuten.

TRANSMISSION

What’s the Rush to Reassign Gender?
Is een documentaire met experts, activisten, ouders en opvoeders die  medische en chirurgische transitie bespreken.

Looptijd ca. 52 minuten.

The Trans Train

Vierdelige Zweedse documentaire (Engelse ondertiteling)

Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel4

DYSPHORIC

Een vierdelige documentaire

Deel 1, Deel2, Deel 3, Deel 4