Podcast

TransPsyche
Transparency

Interview

De Nieuwe Wereld - Trans zijn en het Medisch Media Complex - Met Caroline Franssen en Jelle van Baardewijk

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld –  Trans-zijn en het Medisch Media Complex
Marlies Dekkers in gesprek met voorzitter van stichting Voorzij en ethicus Jelle van Baardewijk over de nieuwe transgenderwet.

“De transgenderbeweging presenteert zich valselijk als een emancipatiebeweging. Daarom krijgen ze zoveel steun. Maar het is geen emancipatiebeweging. Ze worden helemaal niet onderdrukt. Ze overheersen zelfs de media.” zei @Cultuurfilosoof Jelle Baardema tijdens een gesprek bij de Nieuwe Wereld.

“De zorg aan kinderen met genderdysforie moet op de schop. Er vallen nu slachtoffers doordat er veel te snel hormonen en operaties worden vorgeschreven.” aldus de andere gast, Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij.

De Nieuwe Wereld - Puberteitsremmers immoreel - Shohreh Feshtali, Leontien Bakermans en Hanneke Kouwenberg

Cafe Weltschmerz – Puberteitsremmers immoreel
Shohreh Feshtali gaat in deze uitzending in gesprek met drs. Leontien Bakkermans en Hanneke Kouwenberg over de blijvende schadelijke bijwerkingen van puberteitsremmers. De schade hiervan is permanent, terwijl ‘het narratief’ beweert dat slechts de puberteit tijdelijk wordt stopgezet. Deze middelen hebben effect op de levensverwachting, veroorzaken botontkalking en kunnen zelfs voortplanting belemmeren. Bovendien is de medicatie duur en wordt deze te makkelijk voorgeschreven. Is het moreel gezien niet beter te wachten met een dergelijk ingrijpend proces totdat de volwassenheid bereikt is?

De Nieuwe Wereld - Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld – Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’
Daniela in gesprek met schrijver en journalist Jan Kuitenbrouwer over het fenomeen transgenderisme.

De transgenderbeweging heeft ideologische trekken. Jan Kuitenbrouwer laat zien hoe vanuit de taalkunde, begrippen gender en sekse met opzet worden vertroebeld. En hoe dit met pseudo-rationele kletspraat heeft geleid tot een ernstig maatschappelijk probleem. Jonge mensen raken in de war over hun identiteit en vallen ten prooi in de transcult.

Documentaires

Affirmation Generation

AFFIRMATION GENERATION – The lies of transgender medicine

https://affirmationgenerationmovie.com/

Detransitioners Michelle, Laura, Cat, David, Joel en Abel vertellen hun verhalen over hun gender ongemak, transgender medicalisering en de daaropvolgende detransitie. Zonder diagnostische duidelijkheid of evaluaties van de geestelijke gezondheid, werden ze bij hun eerste afspraak bevestigd en door hun artsen in de richting van een medische transitie gestuurd. Deze jonge mensen werden onherroepelijk geschaad door artsen die ze vertrouwden. De documentaire laat zien hoe de ‘one-size-fits-all’-medicalisering (de zogenaamde ‘gender affirmative zorg’) deze patiënten in de steek liet.

Mauvais Genre - Une épidémie mondiale

MAUVAIS GENRE – Une épidémie mondiale

WRONG GENDER – A Worldwide epidemic

Een wereldwijde epidemie is de eerste film van een driedelige documentaire. Deze eerste film
stelt het algemene probleem aan de orde, belicht de realiteit van deze epidemie en de verschillende factoren die hebben bijgedragen tot deze exponentiële toename. Het belicht het fenomeen van trans-influencers, contaminatie door leeftijdsgenoten, de specifieke kwetsbaarheid van autistische/ADHD-jongeren, jonge homoseksuelen (vooral jonge vrouwen die niet voldoen aan genderstereotypen) en jongeren met een psychiatrische geschiedenis tegenover deze propaganda . Deze film deconstrueert de argumenten van transactivisten en confronteert hen met de realiteit.

Understanding Child Transition

Lesbians-United.org

Understanding Child Transition

Als je in de war bent door het huidige debat over transitie, moeite hebt om alle informatie te sorteren, of je je gewoon afvraagt wat een ‘puberteitsblokker’ eigenlijk is, dan is deze video iets voor jou.

Looptijd ca. 10 minuten.

TRANSMISSION

What’s the Rush to Reassign Gender?
Is een documentaire met experts, activisten, ouders en opvoeders die  medische en chirurgische transitie bespreken.

Looptijd ca. 52 minuten.

The Trans Train

Vierdelige Zweedse documentaire (Engelse ondertiteling)

Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel4

DYSPHORIC

Een vierdelige documentaire

Deel 1, Deel2, Deel 3, Deel 4