Podcast

TransPsyche
Transparency

YouTube

Maanvis

Maanvis

Ik probeer de Engelssprekende wereld de Nederlandse kant van het genderdebat te laten zien. Op deze zender vind je transgendernieuws, politiek, documentaires etc, met zoveel mogelijk Engelse ondertitels.

Interview

De Nieuwe Wereld - Trans zijn en het Medisch Media Complex - Met Caroline Franssen en Jelle van Baardewijk

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld –  Trans-zijn en het Medisch Media Complex
Marlies Dekkers in gesprek met voorzitter van stichting Voorzij en ethicus Jelle van Baardewijk over de nieuwe transgenderwet.

“De transgenderbeweging presenteert zich valselijk als een emancipatiebeweging. Daarom krijgen ze zoveel steun. Maar het is geen emancipatiebeweging. Ze worden helemaal niet onderdrukt. Ze overheersen zelfs de media.” zei @Cultuurfilosoof Jelle Baardema tijdens een gesprek bij de Nieuwe Wereld.

“De zorg aan kinderen met genderdysforie moet op de schop. Er vallen nu slachtoffers doordat er veel te snel hormonen en operaties worden vorgeschreven.” aldus de andere gast, Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij.

De Nieuwe Wereld - Puberteitsremmers immoreel - Shohreh Feshtali, Leontien Bakermans en Hanneke Kouwenberg

Cafe Weltschmerz – Puberteitsremmers immoreel
Shohreh Feshtali gaat in deze uitzending in gesprek met drs. Leontien Bakkermans en Hanneke Kouwenberg over de blijvende schadelijke bijwerkingen van puberteitsremmers. De schade hiervan is permanent, terwijl ‘het narratief’ beweert dat slechts de puberteit tijdelijk wordt stopgezet. Deze middelen hebben effect op de levensverwachting, veroorzaken botontkalking en kunnen zelfs voortplanting belemmeren. Bovendien is de medicatie duur en wordt deze te makkelijk voorgeschreven. Is het moreel gezien niet beter te wachten met een dergelijk ingrijpend proces totdat de volwassenheid bereikt is?

De Nieuwe Wereld - Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’

De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld – Journalist Jan Kuitenbrouwer over ‘transgenderisme’
Daniela in gesprek met schrijver en journalist Jan Kuitenbrouwer over het fenomeen transgenderisme.

De transgenderbeweging heeft ideologische trekken. Jan Kuitenbrouwer laat zien hoe vanuit de taalkunde, begrippen gender en sekse met opzet worden vertroebeld. En hoe dit met pseudo-rationele kletspraat heeft geleid tot een ernstig maatschappelijk probleem. Jonge mensen raken in de war over hun identiteit en vallen ten prooi in de transcult.

Documentaires

Zembla - De effecten van puberteitsremmers

Het onderzoek waarop in Nederland de medische behandeling voor transgender jongeren is gebaseerd, deugt wetenschappelijk niet. Dat stellen vier vooraanstaande methodologen en een hoogleraar orthopedagogiek tegenover Zembla. Het onderzoek is de basis voor het veelgeroemde Dutch Protocol, de behandelmethode die in de jaren negentig door de VU in Amsterdam werd ontwikkeld en in veel andere westerse landen is overgenomen.

Zembla - De effecten van puberteitsremmers

Medicijnen die verstrekt worden aan kinderen met genderdysforie hebben mogelijk effect op de ontwikkeling van de hersenen. Maar onderzoek daarnaar, dat zeventien jaar geleden werd aangekondigd door artsen van de genderkliniek van het VUMC (nu Amsterdam UMC), is nauwelijks uitgevoerd.

Mauvais Genre - un scandale sanitaire - Part 2

MAUVAIS GENRE – UN SCANDALE SANITAIRE

NEDERLANDS ONDERTITELD

Mauvais genre – un scandale sanitaire” is de tweede film in de reeks “Mauvais genre” over het misbruik van transidentiteiten.

Decennia lang werden de zeldzame jonge mensen die klaagden over ‘genderdysforie’ ondersteund door passende psychotherapie. De meesten van hen kwamen in het reine met hun lichaam toen ze volwassen werden.

Sinds enkele jaren proberen trans-activisten en professionals in de genderzorg hun militante discours over “de gezondheid van transgenderkinderen” overal op te dringen. Deze mediahype draagt bij aan een explosie van aanvragen voor geslachtsverandering onder tieners.

Het doel is om experimentele, ingrijpende en onomkeerbare medische en chirurgische behandelingen steeds sneller en automatisch te laten verlopen voor iedereen die daarom vraagt. Zelfs als ze minderjarig zijn of lijden aan psychiatrische problemen.

Deze film onthult wat er achter de schermen gebeurt. Het legt de realiteit bloot van behandelingen voor geslachtsverandering en hun verwoestende impact op de gezondheid van mensen die zich als transgender identificeren.

Het is dringend nodig om de realiteit onder ogen te zien.

Deze film laat ondubbelzinnig zien waarom er dringend een einde moet komen aan de transidentificatie van minderjarigen.

Bovendien onthult de film nog niet eerder gepubliceerde documenten over operaties van seksuele nullificatie die worden uitgevoerd door masochisten met een emasculatiefetisjisme, een benadering (“eunuch”-identiteit) die Trans Santé France nu promoot bij de Hoge Gezondheidsorganisatie.

Hoofdstukken
00:00 Cognitieve dissociatie en de effecten van testosteron
15 :10 De somatische impact van cross-sekse hormonen
22 :25 Zwangere “mannen”, een dubbel dissociërend concept
27 :36 Mastectomieën of ‘bovenchirurgie
33 :33 FtM-chirurgie – metoïdoplastie en falloplastie
49 :38 MtF-chirurgie – vaginoplastiek
1 :11 :37 Puberteitsremmers: een steriliserende behandeling
1 :23 :27 Puberteitsremmers: een behandeling die de seksuele functie vernietigt
1 :38 :17 : Nullificatie of eunuchisme

Een film van 120 minuten
Geregisseerd door Sophie ROBERT
Een coproductie van OCEAN INVISIBLE PRODUCTIONS en NINSUN PROJECT

Zie ook: Dragon Bleu TV

No Way Back

NO WAY BACK – The reality of gender-affirming care

Een schitterende film die moet gezien worden!
NEDERLANDS ONDERTITELD

“Ten eerste, doe geen kwaad ….”

Zonder diagnostische duidelijkheid of evaluaties van de geestelijke gezondheid, bevestigden hun artsen hen snel als ’transgender’ en leidden ze hen gedachteloos op het pad van medische transitie: de zogenaamde ‘genderbevestigende zorg’ – de enige behandeling die wordt aanbevolen door de ‘American Academy of Pediatrics’. Deze jonge mensen werden onomkeerbaar geschaad – geïnjecteerd met krachtige medicatie en chirurgisch aangepast – tot levenslange farmaceutische klanten door de artsen die ze vertrouwden.

Detransitioners Michelle, Laura, Cat, Joel en Abel vertellen de verhalen over hun gender ongemak, transgender medicalisering en de daaropvolgende detransitie, en dit wordt bevraagd door twaalf vooraanstaande experts met tientallen jaren klinische praktijk die patiënten met genderdysforie behandelen. De 90 minuten durende documentaire citeert 45 collegiaal getoetste medische en journalistieke artikelen.

The Lost Boys - Searching for manhood - CBC

THE LOST BOYS – Searching for Manhood

The Lost Boys: Searching for Manhood completeert de trilogie van films waarin het onderwerp van de transgender-genderbevestigingstherapie wordt onderzocht als de belangrijkste behandeling voor minderjarigen en jongvolwassenen die een verkeerde afstemming ervaren tussen hun lichaam en hun gevoelens. De film Trans Mission: What’s the Rush to Reassign Gender? onderzocht de medische ethiek van het blokkeren van de puberteit en geslachtsoverschrijdende hormonen bij kinderen. Deze film werd snel gevolgd door de release van The Detransition Diaries: Saving our Sisters, verteld aan de hand van de verhalen van drie jonge vrouwen die vonden dat hun leven gemakkelijker zou zijn als ze de overstap zouden maken naar een leven alsof ze mannen waren. Met de release van The Detransition Diaries moedigden ouders van jonge mannen, die soortgelijke gevoelens van angst ervoeren, het maken van deze film aan om hun verhalen te vertellen over hun zonen die opgroeien tegen de achtergrond van giftige mannelijkheid en verwarrende boodschappen over wat het betekent om een man te zijn die zich wel of niet conformeert aan de traditionele opvattingen over mannelijkheid.

Release janunari 2024

Gender Transformation - The Untold Realities

GENDER TRANSFORMATION – The Untold Realities

De realiteit over transgenderisme wordt u niet verteld

Door de real-life ervaring van verschillende transgenderjongeren en interviews met experts, biedt dit docudrama een ongecensureerde kijk op de krachten achter deze beweging en onthult het onnoemelijke verhalen die je nog nooit in andere media hebt gehoord. Dit zou ELKE OUDER moeten zien!

BEKIJK DE TRAILER

SVT - Transkriget

TRANSKRIGET

De transoorlog – Zweedse documentaireserie 2023

Transzorg is een van de meest besproken kwesties van onze tijd geworden. Waar de ene kant gelooft dat zorg levens redt, zijn anderen van mening dat de grenzen tussen de seksen hierdoor worden opgeheven en het risico bestaat dat er levenslange schade wordt aangericht. De transzorg voor kinderen is in de belangstelling komen te staan ​​nu het aantal diagnoses van genderdysforie exponentieel is toegenomen. Op welke gronden wordt transzorg vandaag de dag uitgevoerd – en wat als de verantwoordelijken ongelijk hebben?

Bekijk de 3 aflevingen met Engelse ondertitels

NiUS - Trans ist Trend

Trans ist Trend: Wie eine Ideologie unser Land verändert

“Trans ist Trend” is de eerste Duitstalige documentaire die het tijdgeestfenomeen “transseksualiteit” kritisch onderzoekt. In een reis van anderhalf uur combineren de auteurs Judith Sevinç Basad en Jan A. Karon reportages met onderzoeksjournalistiek, ze gaan naar demonstraties, praten met activisten, ontmoeten wanhopige ouders, maar ook leraren, transseksuelen, jeugdtherapeuten, feministen en publicisten. Ze komen tot de conclusie: transactivisme is misschien wel het gevaarlijkste tijdsgeestverschijnsel dat nog volledig genormaliseerd wordt.

Mauvais Genre - Une épidémie mondiale

MAUVAIS GENRE – Une épidémie mondiale

WRONG GENDER – A Worldwide epidemic

Een wereldwijde epidemie is de eerste film van een driedelige documentaire. Deze eerste film
stelt het algemene probleem aan de orde, belicht de realiteit van deze epidemie en de verschillende factoren die hebben bijgedragen tot deze exponentiële toename. Het belicht het fenomeen van trans-influencers, contaminatie door leeftijdsgenoten, de specifieke kwetsbaarheid van autistische/ADHD-jongeren, jonge homoseksuelen (vooral jonge vrouwen die niet voldoen aan genderstereotypen) en jongeren met een psychiatrische geschiedenis tegenover deze propaganda . Deze film deconstrueert de argumenten van transactivisten en confronteert hen met de realiteit.

Understanding Child Transition

Lesbians-United.org 

Understanding Child Transition

Als je in de war bent door het huidige debat over transitie, moeite hebt om alle informatie te sorteren, of je je gewoon afvraagt wat een ‘puberteitsblokker’ eigenlijk is, dan is deze video iets voor jou.

Looptijd ca. 10 minuten.

THE DETRANSITION DIARIES - SAVING OUR SISTERS - CBC

THE DETRANSITION DIARIES – Saving Our Sisters

The Detransition Diaries is een documentairefilm die de verhalen vertelt van drie jonge vrouwen, die dachten dat hun trauma en dysforie zouden worden opgelost via een medische transitie van vrouw naar man. Medische professionals, therapeuten, hulpverleners en zelfs schoolfunctionarissen bevestigden dat ze inderdaad ‘trans’ waren, maar pas toen ze dit pad bewandelden, dat hoop beloofde te bieden, kwamen ze allemaal tot het besef dat ze een vreselijke beslissing hadden genomen. In The Detransition Diaries ontmoet je Helena, Cat en Grace, die allemaal een verschillende achtergrond hadden, maar dezelfde worstelingen deelden. Omdat ze niet als vrouw in deze wereld wilden leven, begonnen ze allemaal aan de medische transitie door testosteron te nemen en één van hen ging zelfs zo ver dat ze een dubbele borstamputatie kreeg. Ze veranderden allemaal hun naam, hun haar en hun voornaamwoorden, in de veronderstelling dat dit hen zou helpen en hen zou verlossen van hun dwang en zelfmoordgedachten. Niets was minder waar. Deze film richt zich op het stijgende aantal jonge meisjes en vrouwen die besluiten om in transitie te gaan. Uit statistieken blijkt dat tussen 2016 en 2017 het aantal genderoperaties onder vrouwen en meisjes in de VS is verviervoudigd en blijft stijgen. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de realiteit van deze nieuwe sociale besmetting.

Release herfst 2022
Looptijd ca. 40 minuten

TRANSMISSION

What’s the Rush to Reassign Gender?
Is een documentaire met experts, activisten, ouders en opvoeders die  medische en chirurgische transitie bespreken.

Looptijd ca. 52 minuten.

The Trans Train

Vierdelige Zweedse documentaire (Engelse ondertiteling)

Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel4

DYSPHORIC

Een vierdelige documentaire

Deel 1, Deel2, Deel 3, Deel 4