FRONT FÉMINISTE INTERNATIONAL

Het Front féministe international, dat 400 verenigingen in 7 landen verenigt,
heeft op 19 september 2023 een open brief aan de minister van Volksgezondheid openbaar gemaakt
over de verminking van kwetsbare mensen door artsen.

Parijs, 19 september 2023

Meneer de minister,

In Frankrijk verbiedt de wet elke verminking. Het is voor een vrouw die geen kinderen meer wenst, erg moeilijk om zich te laten steriliseren door het afbinden van de eileiders. Daar tegenover verwijderen artsen gezonde organen bij mensen die erom vragen.

Van tienermeisjes en jonge vrouwen die zelfverklaren zich “man te voelen”, verwijderen chirurgen hun borsten, hun baarmoeder en eierstokken en voeren zelfs een falloplastie uit (het maken van een “penis” met huid van de onderarm). Bij jonge mannen die hierom vragen wordt de penis geamputeerd en creëert men een kunstmatige lichaamsopening die vagina wordt genoemd.

Op sociale netwerken worden namen van artsen uitgewisseld die hormoonbehandelingen voorschrijven of deze hernieuwen, soms via teleconsultatie, wat leidt tot levenslange gevolgen. Deze behandelingen zijn echter door geen enkele wetenschappelijke, gezondheids- of medische autoriteit gevalideerd en er is voor deze indicatie geen enkele vergunning om het in de handel te brengen. Om het verbod in de ethische code te omzeilen, maken deze artsen misbruik van de voorziene uitzondering, het zogenaamde “compassionate framework”.

Hormonen en chirurgie brengen onherstelbare schade toe aan kwetsbare mensen die vooral psychotherapeutische hulp nodig hebben.

Sinds december 2022 is er geen opvolging of zelfs maar een consultatie bij een psychiater verplicht voor mensen die hun biologisch geslacht, zoals bepaald bij de geboorte, niet kunnen accepteren en aanspraak maken op zelf-identificatie. Maar volgens internationale gegevens is het aandeel meisjes met autisme (meer dan een derde) – onafhankelijk van homoseksuele mensen (die de meerderheid van jongeren “in transitie” uitmaken) – veel hoger dan in de algemene bevolking. Deze jongeren zijn bijzonder kwetsbaar en lijden aan sociale angst of depressie; sommigen verwerpen vrouwelijkheid en hun vrouwelijke geslacht omdat ze het ervaren als een teken van minderwaardigheid in onze samenleving; zij verwarren hun neuro-atypisme met een trans-identiteit.

**

In verschillende Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Noorwegen) hebben politieke leiders het gevaar onder ogen gezien en essentiële maatregelen genomen. Waar wacht Frankrijk op om in actie te komen?

Het profiel van de mensen die een geslachtsverandering aanvragen, sinds de enorme toename van de afgelopen tien jaar, is radicaal veranderd (voorheen waren het vooral volwassen mannen, tegenwoordig zijn het vooral adolescente meisjes). De passiviteit van de diensten van het ministerie van Volksgezondheid en het stilzwijgen van de Raad van de Orde van Geneesheren valt bezwarend onder het niet verlenen van hulp aan mensen in gevaar.

Artsen moeten hun verplichtingen tot voorzichtigheid en respect voor de integriteit van het lichaam respecteren. De code voor volksgezondheid (artikel R. 4127-33) bepaalt dat alle medische handelingen gebaseerd moeten zijn op een rigoureuze diagnostische aanpak.

Een beslissing die zo ernstig is als een hormonale behandeling of een operatie zou alleen genomen mogen worden door een college van artsen, in een ziekenhuisomgeving, met een verplichte bedenktijd. Om deze jongeren in hun lijden te ondersteunen, is het bovendien essentieel om opleidingen voor psychotherapeuten en psychiaters te ontwikkelen.

Morgen, wanneer er complicaties optreden als gevolg van deze onrechtmatige medische ingrepen, wanneer erkend wordt dat de toestemming voor deze hormoonbehandelingen en operaties noch vrij noch geïnformeerd was, wanneer er rechtszaken wegens misbruik van zwakte tegen artsen worden aangespannen, zal het te laat zijn.

Minister, in het licht van dit gezondheidsschandaal, dat met de dag groter wordt, vragen wij u om actie te ondernemen, zoals de buurlanden al hebben gedaan. Duizenden kwetsbare mensen zijn in gevaar, duizenden gezinnen lijden.

Geconfronteerd met het ongemak van zoveel jonge mensen die geloven dat deze verminking en hormoonbehandeling de oplossing is voor hun problemen, en zo hun gezondheid opofferen met de medeplichtigheid van artsen, verwacht het Feministisch Front van u een antwoord dat tegemoetkomt aan dit volksgezondheidsprobleem.

Marie-Noëlle Bas, Gérard Biard en Florence Montreynaud,
Verantwoordelijken van het Front féministe international

Het Front féministe international bestaat uit 78 groepen uit 7 landen (België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten), die in totaal 400 verenigingen vertegenwoordigen. Website: front-feministe.org

We nodigen je uit om de Minister van Volksgezondheid aan te schrijven om deze actie te steunen. Gebruik in Frankrijk dit formulier :
https://sante.gouv.fr/ministere/article/ecrire-a-aurelien-rousseau-ministre-de-la-sante-et-de-la-prevention

Origineel

FRONT FÉMINISTE INTERNATIONAL

 

Download de originele open brief

Share This