Washington Examiner
Gepubliceerd op 9 september 2022
door Debra Soh
Orgineel: Can children actually consent to gender surgeries?

De World Professional Association for Transgender Health zal naar verwachting binnenkort een update van haar richtlijnen voor zorgnormen publiceren. WPATH is de toonaangevende transgendergezondheidsorganisatie en haar richtlijnen worden gevolgd in de Verenigde Staten en wereldwijd.

De verwachte veranderingen in de komende editie zijn onder meer de verlaging van de aanbevolen leeftijd voor hormonen en operaties bij minderjarigen, waardoor toegang tot behandeling één tot twee jaar eerder mogelijk wordt dan momenteel wordt voorgesteld. Dit zou betekenen dat kinderen op 14-jarige leeftijd geslachtshormonen kunnen krijgen, op 15-jarige leeftijd een dubbele borstamputaties kunnen ondergaan en een genitale operatie op 17-jarige leeftijd, waaronder een hysterectomie en de verwijdering van de eierstokken of testikels. Als deze interventies vroeger dan momenteel wordt aanbevolen mogelijk worden, is het niet moeilijk om zich voor te stellen dat – als deze nieuwe richtlijnen eenmaal van kracht zijn – minderjarigen op nóg jongere leeftijd toegang krijgen.

Gelooft iemand echt dat kinderen de lange termijn implicaties van deze beslissingen voor hun lichaam en vruchtbaarheid begrijpen, vooral als ze nog geen romantische relaties met hun leeftijdsgenoten hebben ervaren?

Afhankelijk van de leeftijd vraag ik me af of een kind in staat is om uit te leggen wat deze procedures inhouden, en als ze dat niet kunnen, zijn ze dan in staat de juiste vragen te stellen om ervoor te zorgen dat ze het wel begrijpen. Transgender-volwassenen ondergaan doorgaans hun hele leven hormonale behandelingen om als het andere geslacht te leven. Als iemand van gedacht verandert en detransitioneert, dan blijven de fysieke veranderingen doorgaans bestaan. Hetzelfde geldt voor de beslissing om iemands testikels of eierstokken te verwijderen. Een jongere moet dan beslissen om voor de rest van zijn leven aangewezen te zijn op exogene hormonale therapie.

De dappere zielen die deze kwestie aankaarten met wat de legitieme wetenschap zegt, riskeren de bijbehorende sociale woede omdat ze ingaan tegen de “consensus” van de geaccepteerde richtlijnen.

Clinici kunnen hun professionele licentie verliezen als ze geen genderbevestigende zorg verlenen. Het zogenaamde ‘conversietherapie’ verbod, die geen onderscheid maakt tussen seksuele geaardheid en genderidentiteit, geldt nu in 26 staten, waardoor zinvolle discussies tijdens het therapeutische proces qausi onmogelijk zijn. Ter verduidelijking: seksuele geaardheid kan niet worden veranderd, maar hoe iemand over zijn genderidentiteit denkt wel. De dappere zielen die deze kwestie aankaarten met wat de legitieme wetenschap zegt, riskeren de bijbehorende sociale woede omdat ze ingaan tegen de “consensus” van de geaccepteerde richtlijnen.

Niemand is veilig, beroep of status doen er niet toe. Eerder deze week leidde onenigheid over zij/hen voornaamwoorden tot de gevangenisstraf van een leraar in Ierland. Genderideologie leidt ons op een donkere weg, een die volledig te voorkomen was.

Dr. Debra Soh is een seks-neurowetenschapper, presentator van The Dr. Debra Soh Podcast en auteur van The End of Gender: Debunking the Myths About Sex and Identity in Our Society.

Origineel

Washington ExaminerCan children actually consent to gender surgeries?

Home » Kunnen kinderen daadwerkelijk instemmen met geslachtsoperaties?

Share This