AFFIRMATION GENERATION
Early access – 18 februari 2023
https://affirmationgenerationmovie.com

Een diep gravende verkenning in een hedendaags medisch schandaal dat jongeren over de hele wereld strikt. Deze documentaire neemt je mee voorbij de controversiële krantenkoppen, in de authentieke levens van mensen met oprechte spijt, maar ook met hoop voor de toekomst.

Michael K. Laidlaw, M.D. Endocrinologist, Rocklin, CA

AFFIRMATION GENERATION, een originele 90 minuten durende documentaire waarin de ethiek wordt onderzocht van de huidige medische praktijk die onherstelbare schade toebrengt aan kwetsbare jongeren. De verhalen van detransitioners leggen het falen bloot van de actuele behandeling van de one-size-fits-all transgender medicalisering. Zonder diagnostische duidelijkheid of behandeling van hun co-morbiditeit, werden deze jonge mensen door hun artsen hersenloos ingeleid in de richting van cross-seks hormonen en operaties. Vervolgens gingen ze allemaal in transitie. Twaalf deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid, pediatrie, sociologie en endocrinologie met tientallen jaren klinische praktijk betogen dat “gender affirmatieve zorg” radicaal afwijkt van hoe we elk ander leed behandelen, omdat de patiënt (ongeacht hoe jong of onwel) de medisch deskundige dicteert wat hij/zij wil. De documentaire citeert 45 collegiaal getoetste medische en journalistieke artikelen. Onder medische zorgverleners is er geen consensus voor het behandelen van genderidentiteitsstoornissen.

De getuigenissen van de detransitioners laten de medische wanpraktijken zien bij kwetsbare jongeren met comorbiditeiten zoals autisme, ADHD, PTSS, psychische aandoeningen, trauma, obesitas, PCOS, BPS, eetstoornissen. De film belicht ook jongeren die hun seksuele geaardheid zien als een bevestiging van een genderidentiteit. De endocriene experts bewijzen dat cross-seks hormonen en operaties de jeugd steriliseren en hun seksuele functie vernietigen. Deskundigen beweren dat als deze jonge mensen geen medicijnen zouden krijgen, ze zouden opgroeien tot homoseksuele / lesbische / biseksuele volwassenen.

Naast het toenemend bewustzijn van detransitioners, explodeert het medische schandaal van de pediatrische transgender medicalisering wereldwijd (Boston Children’s Hospital-advertenties op YouTube voor geslachtsveranderende operaties aan kinderen onder de 18, en de sluiting van Tavistock in Engeland – de werelds grootste pediatrische genderkliniek). Zweden, Finland en Engeland hebben onlangs transgender medicalisering voor minderjarigen afgeschaft als experimenteel, niet op bewijs gebaseerd en schadelijk. AFFIRMATION GENERATION is doordrenkt van wetenschap, feiten, medisch bewijs en mededogen met gender-non-conforme en dysfore jongeren en is gepositioneerd om een diepgaande bijdrage te leveren aan het gesprek.

KORTE INHOUD

Detransitioners Michelle, Laura, Cat, David, Joel en Abel vertellen hun verhaal over hun gender ongemak, transgender medicalisering en de daaropvolgende detransitie. Zonder diagnostische duidelijkheid of evaluaties van de geestelijke gezondheid, werden ze bij hun eerste afspraak bevestigd en door hun artsen in de richting van een medische transitie gestuurd. Deze jonge mensen werden onherroepelijk geschaad door artsen die ze vertrouwden. De documentaire laat zien hoe de ‘one-size-fits-all’-medicalisering (de zogenaamde ‘gender affirmative zorg’) deze patiënten in de steek liet.

De verhalen van de detransitioners worden onderzocht door twaalf vooraanstaande experts met tientallen jaren klinische praktijk die patiënten met genderdysforie behandelen, waaronder: psychotherapeuten Lisa Marchiano, Sasha Ayad en Stella O’Malley; arts-wetenschapper Lisa Littman, endocrinoloog Dr. William Malone, MD; Huwelijks- en gezinstherapeut Stephanie Winn, socioloog dr. Michael Biggs, kinderarts dr. Julia Mason, NYT-bestsellerschrijver Lisa Selin Davis en LGB-activist en democraat Joey Brite.

Share This